Parkeringsbom

Infarten till båtuppställningsplatsen och ”grusparkeringen” kommer under högsäsong stängas med en vägbom så att området reserveras för behörig biltrafik för sjösättning av båtar och transporter till båtar eller stugor, samt parkera trailerekipage under tiden man är på havet. Under högsommardagar har det tidigare varit stora problem både att komma åt och sjösätta och att komma ut med trailerekipage som ibland har blivit inparkerade. Olika försök att stävja den vilda parkeringen med skyltning, avspärrningar och annat har varit förgäves. Det är roligt att så många trivs i Grötvik men det finns andra ställen att parkera på, och de som betalar för att kunna sjösätta båtar måste ha möjlighet att göra detta.

När bommen är stängd är det endast behörig biltrafik som kommer in på området. Alla som har möjlighet att öppna bommen vid sjösättningsrampen kan även öppna parkeringsbommen, antingen med SMS eller med en kodbricka som kan köpas på hamnkontoret. Mer information om detta på skyltning vid bommen.

Det finns mycket andra parkeringsplatser i området, till exempel på andra sidan bron. Under högsommardagar när bommen är stängd hänvisas besökare till att parkera på övriga parkeringsytor.

Naturligtvis är alla välkomna till fots, på cykel, med barnvagn eller i rullstol. Det går utmärkt att passera bredvid bommen.

[Uppdatering] Bommen hålls stängd även efter säsong eftersom den har en stöldskyddande effekt och att biltrafik ska minimeras bland uppställda båtar.

Detta inlägg är publicerat i Allmänt. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • Öppettider

  • Ställplatser

    Ställplatserna för husbilar är stängda för säsongen, öppnar 1 maj

  • Sjösättningsramp


  • 5,5 km/h

  • Aktuell lokal tid

    Webbkamera Webbkamera
  • Grötviks webb är gjord av
    Montania