Gästplatser och sjösättning under Tall Ships Races

Under Tall Ships Races-evenemanget torsdag den 4 augusti till och med måndag den 8 augusti görs lite speciella arrangemang i hamnen för att bereda plats för så många som möjligt.

Gästande båtar

Båtar upp till 40 fot (12 meter) förtöjer i aktern på hemmabåtarna och med ankare i egna aktern. Detta gäller bryggan på vågbrytaren till vänster om inloppet (brygga 5) och på motstående sida till höger (brygga 8). Hamnvärdar i båt och på land anvisar plats. Vi räknar med att kunna få plats med uppåt 60 gästande båtar per dygn.

Större båtar förtöjer i mån av plats långsides utanför Y-bommen rakt fram i hamnen eller bryggan vid mastkranen i Y-bommens förlängning. Max 3 båtar i bredd.

Hamnavgiften är 500 kr per natt. Det finns tillgång till dricksvatten och begränsad tillgång till el. Endast kontant betalning, det finns ej möjlighet att betala med kort.

Sjösättning av trailerbåtar på rampen

Vi vill ge möjlighet till så många som möjligt att sjösätta och parkera trailerekipage under Tall Ships Races. Hamnvärdar tar emot vid avspärrning vid Grötviksvägen. Parkering av bil med trailer anvisas på grusparkeringen vid rampen eller på hamnplanen framför klubbhuset. Sjösättning inklusive upptagning kostar 300 kr under dessa dagar. Endast kontant betalning. Medlemmar med säsongskort (blå tag) betalar ingen avgift.

För att det ska flyta så bra som möjligt ber vi er förbereda sjösättningen innan ni kör fram till rampen. Ta av ljusramp, förbered vinsch, fendrar, motor, tampar etc så allt är klart när ni backar ner på rampen. Kör sedan undan bil och trailer så fort som möjligt, och flytta båten för att ge plats till nästa.

För ytterligare 200 kr (dvs totalt 500 kr) får man även hamnplats över natten, i första hand på grönmarkerade platser i innerhamnen. Påföljande nätter kostar 500 kr per natt precis som vanliga gästplatser.

Tillgänglighet med bil

Under dessa dagar kommer både infarten till grusplanen/sjösättningsrampen och hamnplanen framför klubbhuset att vara avspärrade för att ge plats att ställa upp trailerekipage. Endast bilar som sjösätter båt på rampen släpps igenom. Även stugföreningens medlemmar släpps in, se separat information för stugföreningens medlemmar.

All annan parkering för GSS medlemmar och allmänheten hänvisas till övriga parkeringsytor söder om/på andra sidan bron.

Måndagen den 8 augusti då fartygen lämnar Halmstad i en båtparad kommer även Grötviksvägen att vara avstängd i höjd med Platåvägen/Börgasgårdsvägen dvs ovanför backen. Endast GSS medlemmar (visa upp medlemskort), stugföreningens medlemmar eller fordon som ska sjösätta båt släpps igenom.

Mer information om trafiken under evenemanget.

 

Vi i GSS hoppas att det blir en lyckad helg och att allt ska flyta på smidigt, och ber om överseende med de olägenheter som kan uppstå.

Detta inlägg är publicerat i Allmänt. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Begränsat djup

    Trots muddring är det begränsat djup i hamninloppet på grund av sanddrift. Var försiktig med djupgående båtar och kontrollera aktuellt vattenstånd.

  • Öppettider

    Hamnvärd finns tillgänglig för besök:

    Måndagar kl. 9-13
    Onsdagar kl. 15-19
    Fredagar kl. 9-13 (ojämna veckor)
    Lördagar kl. 9-13 (jämna veckor)

    Skicka e-post eller ring för kontakt.
    Registrera mobil och
    e-postadress här
    .

  • Ställplatser

    Betala gästavgift för båt eller husbil efter kl 11 i automat vid hamnkontoret eller appen Gomarina

  • Sjösättningsramp


  • 5,5 km/h

  • Aktuell lokal tid

    Webbkamera Webbkamera
  • Grötviks webb är gjord av
    Montania