Vindfattig Spangenbergsegling

Genom att skjuta på seglingen en dag undvek vi en segling som hade startat med 12-13 m/s medelvind. Istället blev det en segling i strålande solsken som började i en lätt sydlig vind på ca 4 m/s. Eftersom det dessutom fanns avtagande vind i prognosen kortades banförslag C av till 10,1 distansminuter, dvs direkt till mål efter andra passagen av Påarps västprick.

Under seglingen dog vinden ut nästan helt under någon timme vilket blev en prövning för deltagarna. Av de 16 startande båtarna var det fem båtar som inte fullföljde på grund av stiltjen. Men helt enligt prognosen kom vinden tillbaka så båtarna kunde gå i mål strax efter kl 15 efter drygt fyra timmar på havet.

Själv var jag på Österlen för att fira mamma som fyllde jämnt så jag hade inte möjlighet att delta, men jag har förstått att det var en härlig dag på havet om än kanske lite väl tålamodsprövande. En ordentlig kontrast mot gårdagens blåst.

Grötviks Segelsällskap tackar seglingsledaren Anders Welin med medhjälpare Gunnar från Skallkrokens Båtsällskap som ställde upp och skötte seglingsarrangemanget! På lördag är det dags för deras egen kappsegling, Krabbseglingen i Skallkroken Haverdal.

Tack även till Ingvar, Bosse, Clas och övriga som skötte korvgrillning och annat praktiskt kring dagens segling.

Det blev en del fina bilder från Kai Adolfsson, Daniel Cervin och Anders Sköld (som fotograferade från sin 2.4mR). Klicka här för att se ett urval av bilderna.

UPPDATERING: Fullständig resultatlista och förklaring till den felaktiga prisutdelningen

Totalsegraren Hirkum Pirkum går i mål, tätt följd av X-99 LaXen

Ett galleri med Kais alla bilder finns här

Detta inlägg är publicerat i Allmänt, Segling. Bokmärk permalänken. Trackbackar är avstängda men du kan lämna en kommentar.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Öppettider

  Hamnvärd vistas vanligtvis i hamnområde/hamnkontor måndag-lördag kl 10-12.
  Vintertid fredag 10-12.
  Skicka e-post eller ring för kontakt.
  Registrera mobil och
  e-postadress här
  .

 • Betala

  Betala gästavgift för båt eller husbil efter kl 11 i automat vid hamnkontoret eller appen Gomarina

 • Sjösättningsramp


 • 5,5 km/h

 • Aktuell lokal tid

  Webbkamera Webbkamera
 • Grötviks webb är gjord av
  Montania