Seglingens år 2012

Det blir mycket segling i Grötviks Segelsällskap i år, både kappsegling och jolleverksamhet.

Det börjar med Hallandsseglingen den 9 juni som arrangeras av GSS i samarbete med Halmstads Segelsällskap och Skallkroken. Hallandsseglingen alternerar mellan Falkenberg, Varberg och Halmstad.

I samband med firandet av GSS 50-årsjubileum den 7 juli blåser vi liv i gamla Grötseglingen, vi gör det till en informell kappsegling/båtparad där gamla och nya segelbåtar får chans att visa upp sig och tävla med lite annorlunda tävlingsmoment. Även motorbåtar får för första gången i världshistorien möjlighet att delta i en kappsegling.

Sedan seglar vi som vanligt för 41:a gången Grötviks traditionella Spangenbergsegling den 18 augusti.

Det blir mycket mer kappseglingar i närområdet, både tisdagsseglingar i HSS och helgseglingar på olika håll, bland annat Anholt Runt från Falkenberg under Kristihimmelfärdshelgen och en ny doublehandedsegling i HSS som smygstartade förra året. Då är man alltså begränsad till två personer ombord vilket är en spännande utmaning. Här finns en kappseglingskalender som täcker in allt.

När säsongen börjar närma sig slutet arrangerar GSS klassmästerskap och nordiskt mästerskap i jolleklassen 505. Detta äger rum helgen den 6-9 september.

Barnen får också del av seglingsverksamheten. Vi drar igång med jollesegling på torsdagkvällar kl 18 med klubbens Optimister eller egen båt så fort det blir lite behagligare temperaturer.
Under sommaren blir det som vanligt tvåveckors Optimistskola vid två tillfällen. Läs mer om torsdagsseglingen och Optimistskolan.

Segling är bra för barns utveckling. Läs mer här om varför det är bra för barn att segla.

 

Vinden är fri!


Detta inlägg är publicerat i Segling. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Öppettider

  • Ställplatser

    Ställplatserna för husbilar är stängda för säsongen, öppnar 1 maj

  • Sjösättningsramp


  • 5,5 km/h

  • Aktuell lokal tid

    Webbkamera Webbkamera
  • Grötviks webb är gjord av
    Montania