Bastu i Grötvik

Det verkar finnas intresse av att få till en Bastu på något sätt i Grötvik. Agneta och Folke tog upp frågan på höstmötet och har nu skrivit ett upprop för att få igång en arbetsgrupp om detta.

Ta del av deras information och kontakta dem om du är intresserad!

Bastu i Grötvik!

Vad sägs om att bygga en bastu i Grötvik och kanske bilda en ”bastu sektion”….visst vore det kul!
Vi är några stycken som spånat lite kring det hela under sommaren och på höstmötet fick undertecknad med sambo Agneta grönt ljus att undersöka möjligheterna kring det hela för att sedan avrapportera till styrelsen som fattar beslut i frågan.

Det vi tänker oss är en vedeldad bastu av någon typ, det finns en uppsjö av modeller och storlekar på marknaden. Var den ska stå vet vi väl inte riktigt men i anslutning till vattnet känns väl rätt angeläget, kanske kan man använda det naturliga lilla utrymmet som finns i kanalen strax innan bron som skulle kunna avgränsas utan att störa båttrafiken men det får utredas under projektets gång.
Först och främst vill vi ju veta hur stort intresset är och vem, mer än Agneta och jag som är intresserade att delta i någon sorts arbetsgrupp som måste bildas tror vi.

En sak som också är angeläget att bestämma inledningsvis är såklart finansieringen, hela projektet ska vara självfinansierat och inte belasta föreningen med några kostnader, varken i uppstart eller drift så här finns det stort utrymme för kreativa lösningar.

Som ”ett första spadtag” ber vi dig att kontakta någon av undertecknad om du/ni är sugna på idén, antingen att aktivt bidra eller som badande så vi kanske kan få lite koll på intresset. Själva tror vi det skulle kunna vara en trevlig aktivitet under höst, vinter och vår.

Hälsningar av bästa sort
Folke Berntson
folke.connect@telia.com
0703-122251

Agneta Lindberg
juristagnetalindberg@gmail.com
070-2174161

Detta inlägg är publicerat i Allmänt. Bokmärk permalänken. Trackbackar är avstängda men du kan lämna en kommentar.

5 Kommentarer

 1. Karl-Otto Strömberg
  Publicerad 2019-11-11 kl 19.31 | Permalänk

  Hej Hopp,

  Som frekvent användare av vedeldad bastu så tycker Eva Wendt och jag (Karl-Otto Strömberg) att det skulle vara hur trevligt som helst med en dito i Grötvik. Vi har en och lite erfarenhet från hur den skall byggas. Får vi föreslå att planeringsmötena tas på Kilgränd i samband med bastu bad!

 2. Hasse
  Publicerad 2019-11-11 kl 21.56 | Permalänk

  Trevligt, som husbilsåkare kommer vi gärna förbi, när Vi är i hamnen.
  Visst finns det ett bastuföretag i Halmstad?

  • Johan Sölve
   Publicerad 2019-11-11 kl 22.33 | Permalänk

   Det stämmer Hasse, Tylö i Halmstad säljer bastuaggregat och utrustning. Numera heter det TylöHelo sedan det köptes av finska Helo

 3. Elisabeth Tunhag
  Publicerad 2019-11-15 kl 23.49 | Permalänk

  Hej, trevlig ide’! Uppskattar om bastun kunde användas även av stugägarna! Säger jag som glad bastubadare vid enstaka tillfälle och även som hantlangare/kan ge ett handtag om hjälp behövs vid bygge.

 4. Anneli Liikane
  Publicerad 2020-06-02 kl 13.18 | Permalänk

  Hej! Som ivrig vinterbadare och del i ett glatt badgäng så är detta något som jag vet skulle uppskattas! Tidigare fyllde vi bilen för att vinterbada i kallbadhuset i Varberg men i år har vi helt satsat på att vara kvar i Halmstad och då i Grötvik. En bastu skulle verkligen ytterligare förgylla doppet! Jag är klart intresserad av att medverka till denna verklighet. Hur gör jag? Med vänliga hälsningar Anneli Liikane

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Öppettider

  Hamnvärd vistas vanligtvis i hamnområde/hamnkontor måndag-lördag kl 10-12.
  Vintertid fredag 10-12.
  Skicka e-post eller ring för kontakt.
  Registrera mobil och
  e-postadress här
  .

 • Betala

  Betala gästavgift för båt eller husbil efter kl 11 i automat vid hamnkontoret eller appen Gomarina

 • Sjösättningsramp


 • 5,5 km/h

 • Aktuell lokal tid

  Webbkamera Webbkamera
 • Grötviks webb är gjord av
  Montania