Muddring

Hej alla GSS vänner

Uppdatering: Muddringen kommer att ske under söndag förmiddag 7/4. Det kan inte förekomma någon verksamhet på hamnplanen under söndagen förrän muddringen är avslutad.

I helgen kommer det stödmuddras i hamninloppet då det visat sig att det bildads en vall mellan fyren och brygga 10.

Styrelsen har följt rörelserna inloppet en längre tid med lodmätning vid flertal tillfällen. Vid mätning i december så fanns det ett bra djup i inloppet men detta har förändrats successivt fram till den sista mätningen i början av mars som då visade på ett för grunt inlopp för GSS och Sjöräddningens verksamhet.

Om vädret är med oss så kommer muddringen starta på söndag efter lunch söndag förmiddag 7/4 och det utförs av Svensk Sjöentreprenad.

Tillstånd är sökt hos Länsstyrelsen och är diariefört och godkänt för det beskrivna genomförandet. Massorna kommer läggas upp på land på hamnplanen och placeras så det inte hindrar vår verksamhet. Där kommer provtagning att genomföras före bortforsling.

Tanken är att processen skall var snabb då vi vill få i gång vår verksamhet i hamnen.

Som alla säkert förstår så är detta ingen planerad muddring utan något som styrelsen fått hantera utefter det väderförhållande som skapat muddringsbehovet så vi ber er ha förståelse för den uppkomna situationen.

Om ni har frågor så är ni alltid välkomna att mejla på hamnens mejladress alternativ ringa nedan personer som jobbat med tillstånd och har kontakten med Svensk Sjöentreprenad.

Niclas Nilsson 0706-176270 / Joakim Stare 076-8002888

Detta inlägg är publicerat i Allmänt. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
 • Begränsat djup

  Trots muddring är det begränsat djup i hamninloppet på grund av sanddrift. Var försiktig med djupgående båtar och kontrollera aktuellt vattenstånd.

 • Öppettider

  Hamnvärd finns tillgänglig för besök:

  Måndagar kl. 9-13
  Onsdagar kl. 15-19
  Fredagar kl. 9-13 (ojämna veckor)
  Lördagar kl. 9-13 (jämna veckor)

  Skicka e-post eller ring för kontakt.
  Registrera mobil och
  e-postadress här
  .

 • Ställplatser

  Betala gästavgift för båt eller husbil efter kl 11 i automat vid hamnkontoret eller appen Gomarina

 • Sjösättningsramp


 • 5,5 km/h

 • Aktuell lokal tid

  Webbkamera Webbkamera
 • Grötviks webb är gjord av
  Montania